Wheeliltä lisää taidokasta musiikkia: Fugue on tunnelmallinen progerock-kappale.

0
441

Kotimainen WHEEL on löytänyt tasaisen kuulijakunnan progressiivisen rockin ja metallin kuluttajien keskuudessa. Yhtyeen “Moving Backwards” -debyyttilevy poiki useita Euroopan-kiertueita ja hittibiisi “Vulturesia” on kuunneltu Spotifyssa kohta jo kaksi miljoonaa kertaa. Tasan kuukauden päästä julkaistaan yhtyeen odotettu toinen pitkäsoitto “Resident Human,” jolta lohkaistaan nyt tunnelmallinen single “Fugue.”

“‘Fugue’ sai nimensä Dan Simmonsin ‘Hyperion Cantos’ -kirjasarjasta ja siinä kuvaillusta pitkän matkan avaruusmatkailun mahdollistavasta pysähtyneestä tilasta. Tuon tilan haittapuolia ovat kuitenkin vakavat riskit, kuten mahdollinen aivovamma,” kappaleen sanoittanut laulaja James Lascelles kertoo scifikirjojen hypoteettisesta ajatuksesta, jonka hän näkee yhdistyvän myös nykyhetkeen:

“Kuluneen vuoden aikana pandemia on sulkenut meidät koteihimme, alkoholinkulutus on kasvanut ja henkinen hyvinvointi on kärsinyt. Aloin miettiä, että moni voisi riskeistä huolimatta tarttua johonkin vaaralliseen vaihtoehtoon pandemiarajoitusten tuomien rajujen muutosten sietämisen sijaan. Jo nyt moni haluaa mieluiten turruttaa itsensä päihteillä tai viedä suoratoistopalveluiden avulla huomion muualle jatkuvasta ja uuvuttavasta koronauutispommituksesta,” James pohtii ja myöntää tilanteen vaikuttaneen häneenkin.

“Sosiaalinen eristys ja pelko koronan saamisesta tai muiden tartuttamisesta on luonut monelle yksin olemisen ja erillisyyden tunnetta, mutta loppujen lopuksi me kaikki haluamme samaa asiaa – sitä, ettei virus määrää enää tekemisiämme. Pitää muistaa, että kunhan selviämme tästä, toisella puolella odottaa hitonmoiset bileet. Toistaiseksi tosin täytyy vain tyytyä Netflixiin ja viiniin,” James kiteyttää mietteensä.

“Resident Human” -albumi ilmestyy 26. maaliskuuta. Levyltä on jo aiemmin julkaistu singlet “Movement” ja “Hyperion.”

“Resident Humanin” kappalelista on seuraava:

1. Dissipating (11:52)
2. Movement (4:24)
3. Ascend (4:23)
4. Hyperion (12:09)
5. Fugue (4:32)
6. Resident Human (10:32)
7. Old Earth (2:17)

WHEEL on:

James Lascelles – laulu, kitara
Jussi Turunen – kitara
Aki ‘Conan’ Virta – basso
Santeri Saksala – rummut

FACEBOOK | INSTAGRAM | WEBSITE