St. Auroralta raskas kakkossingle Rejects of Society – “Tappelin tyttöystävän kanssa yksiössä koronan aikaan ja biisiin tulikin tuplabasarit.”

0
461

Kotimainen alternative rock -yhtye ST. AURORA julkisti tammikuussa vauhdikkaan debyyttisinglensä “Falling (Just Another Way to Fly),” joka kaikui kapinaa ja punk-henkeä. Tänään julkaistaan viisihenkisen bändin toinen single “Rejects of Society,” joka on edeltäjäänsä huomattavasti raskaampi.

“Sävelsin tästä alun perin semmoisen kivan kitarakikkailukappaleen, mutta se muovautuikin tällaiseksi monsteriksi viime keväänä. Korona jylläsi ja riitelin tyttöystävän kanssa meidän silloisessa 20-neliöisessä yksiössä, ja yhtäkkiä biisissä olikin tuplabasarit,” Eemi naureskelee. “Meidän kitaristi Ode viimeisteli vielä kappaleen, ja avot! Kuuntelin tuolloin myös paljon PANTERAA, AVENGED SEVENFOLDIA ja FALLING IN REVERSEÄ, jotka saattoivat myös vaikuttaa asiaan.”

Kappaleen sanoitukset kirjoitti laulaja Nile, joka oli vain odottanut sopivan biisin ilmaantumista – aihe oli ollut mielessä jo pitkään kirkkaasti valmiina.

“‘Rejects of Society’ oli eka biisi koko meidän tulevalta EP:ltä, johon aloin työstämään tekstiä. Tiesin heti tämän bändin perustamisen jälkeen, että aion kirjottaa biisin nimenomaan tästä aiheesta. Kun kuulin kappaleen lopullisen version soitannallisesti, tajusin, että tämä on se, mihin ne sanat kirjoitan: väkevä hoovee-verse, joka johtaa maisemana aukeavaan kertsiin. Tällä biisillä yritän sanoa sitä, että jos joku heittää sua paskalla, tee siitä viitta.”

Yhtyeen kitaristiin Samiin menevä biisi kolahti välittömästi.

“Heti ensikuulemalta oli sellaiset vibat, että nyt sitten mennään lujaa! Nilen laulut vielä päälle, niin biisistä tuli tosi vahva fiilis, ja sen viesti on selkeä ja tärkeä. Biisi on mennyt mun top kolmeen kaikesta mitä ollaan jätkien kanssa treeneissä veivattu. Bängeri alusta loppuun!”

ST. AURORA julkaisee debyytti-EP:nsä “They All Remember” perjantaina 28. toukokuuta. Ennen sitä luvassa on kuitenkin vielä yksi singlejulkaisu ensi kuun puolella.


ST. AURORA on:

Nile Nilsson – laulu
Walter Kousa – rummut
Oscar Mäkinen – kitara
Sami Selei – kitara
Eemi Lamberg – basso

FACEBOOK | INSTAGRAM