Radiokanaville rynninyt Blame Me! julkistaa vielä “Infected”-sinkun ennen ensi viikon pitkäsoittoa

0
177

Alternative-bändi BLAME ME! yllätti niin itsensä kuin suomalaisen mediakentänkin nousemalla täysin tuntemattomana yhtyeenä suurille Spotify-listoille ja radiokanavien lemmikeiksi modernia tuotantoa, raskaita sävyjä ja tarttuvia pop-koukkuja yhdistävillä biiseillään. Bändin hittibiisi “Fire, Fuel and Scars” on ollut tehokkaassa radiosoitossa jo lähes puoli vuotta, Toxic kipusi useille Spotifyn Editorial -soittolistoille ja cover-versio venäläisen T.A.T.U.:n hitistä All The Things She Said on päässyt niin ikään tehosoittoon useilla eri radiokanavilla. Tämä kaikki lupaa hyvää yhtyeen debyyttilevylle The Invisible You, jolta paljastetaan tänään vielä yksi viimeinen single: Infected”, joka sekin nostettiin heti himotuille New Music Friday- sekä New Blood -soittolistoille Spotifyissa – ja joka kertoo vakavaa tarinaa.

“Kappaleen sanat käsittelevät syyllisyyttä sairastuneen ihmisen näkökulmasta. Usein ihmisen sairaus ei vaikuta pelkästään sairastuneeseen, vaan myös hänen ympärillään oleviin läheisiin. On mieltä painavaa huomata kuinka ympärillä muut kärsivät omasta huonosta olosta. Kappale sanoittaa auki nämä raskaat syyllisyydentunteet”, yhtyeen laulaja Bini Silvennoinen kertoo.

“Infected” eli biisinä bändin sisällä pitkän kaaren – se sävellettiin, hylättiin, otettiin muokattavaksi, siirrettiin sivuun, otettiin uudestaan työn alle ja hiottiin lopulta vielä lopulliseen muotoonsa. Pääsäveltäjä Jesse Marttilan lisäksi Bini muokkasi laulumedioita ja tuottaja Rami Nykänen toi oman silauksensa biisiin. Levylle asti tiensä taistellut kappale onkin nyt yksi koko bändin suosikeista.

“Kaiken sen hinkkauksen ja työstön jälkeen ‘Infected’ on oma henkilökohtainen lempparini levyltä. Ehkä tuo riitely ja tuska sen kanssa syvensi suhteemme eri tasolle kuin muiden biisien kanssa”, Jesse tuumailee.

Yhtyeen basisti Juho Jokimies kuvasi voimakkaaseen kappaleeseen vielä dramaattisen, luopumisesta kertovan musiikkivideon, joka on nyt katsottavissa täällä.

“Musiikkivideo on kuvattu kauniina kevätiltana Mäntsälässä, syvällä metsässä ja kirjaimellisesti keskellä ei-mitään. Se kertoo päähenkilön tarinan kappaleen sanoituksen mukaan. Videolla nainen kulkee määrätietoisesti matkaansa eteenpäin jättäen kaiken turhan ja tarpeettoman jälkeensä. Hylätyt tavarat kuvaavat ihmisiä ja tunteita, jotka jäävät vääjäämättä taakse, kun kohtalo on jo sinetöity”, Juho tiivistää.

BLAME ME!‘n debyyttilevy The Invisible You julkaistaan 11. kesäkuuta.

BLAME ME! on:

Bini Silvennoinen – laulu
Jesse Marttila – kitara
Juho Jokimies – basso
Vallu Kousa – rummut

FACEBOOK | INSTAGRAM