Pihka Is My Namen kaunis ambient-henkinen pop-video “Digital Water” kommentoi ilmastonmuutosta.

0
378

PIHKA IS MY NAMEN kaunis ambient-henkinen pop-video “Digital Water”
kommentoi ilmastonmuutosta. Elektropop-duon debyyttialbumi “Everything Is In Between”
julkaistaan ensi viikolla

Lasse Turusen ja Henna Helasvuon muodostama PIHKA IS MY NAME -konepopduo julkaisee “Everything Is In Between” -debyyttialbuminsa ensi viikon perjantaina. Levyltä on jo aiemmin lohkaistu viisi singleä, jotka kertovat söpön animaatiohahmo Pihkan seikkailuista. Vielä juuri ennen pitkäsoiton julkaisua nähdään yksi palanen Pihkan tarinasta lisää, kun levyltä löytyvä “Digital Water” -kappale saa oman musiikkivideonsa. Katso video täältä:

“Digital Water sai alkunsa mökillä kesällä 2020. Minulla oli mukanani Digitone, pieni FM-syntikka, jolla on hyvä tehdä äänisuunnittelua. Istuin kuistilla ja yritin syntetisoida äänen, joka kuulostaisi mahdollisimman paljon veden solinalta,” Lasse kuvailee ja kertoo, että alun perin kappaleen oli tarkoitus päätyä televisiosarjan tai pelin tunnusmusiikiksi.

“Lassen solinaääni inspiroi melodiakuvion, jota soittelimme laiturilla. Kuvasimme siitä myös jakson Monday Jam -sarjaamme YouTubeen. On aika huikeaa, että yleisö voi kuunnella ihan ensimmäisen improversion biisistä, ja sen jälkeen valmiin levyversion,” Henna kommentoi.

Aiemmasta PIHKA IS MY NAME -materiaalista poiketen “Digital Water” -kappale soljuttaa kuulijaa kiehtovasti eteenpäin hieman synkässä äänimaailmassa. Video paljastaakin huolen ilmastonmuutoksesta, johon jo aiemmatkin videot ovat ottaneet kantaa: “Digital Waterissa” Pihka kiipeää tulvan keskeltä loputtomia portaita pitkin jäävuorten päälle. Pieni robotti pohtii, että tätäkö se ihmiskunta tosiaan haluaa.

“Tilanne on tosi erilainen kuin vaikkapa edes 30 vuotta sitten. Meidän pitää tulla nopeasti nykyaikaan ja tunnustaa tosiasiat – ihmisen käytös on aiheuttanut planeetan ilmastolle kriisin, joka ihmisen pitää myös ratkaista. Ihminen on osa luontoa, yksi maapallolla elävistä lajeista. Yksi muiden joukossa, ei muiden yläpuolella. Meidän pitää tulla pois ihmiskuplasta ja alkaa näkemään todellisuus,” Lasse ja Henna toteavat ilmastokriisistä.

PIHKA IS MY NAME online:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER | HOMEPAGE