MIKA IKONEN: ”Minun-albumi esittelee erilaisen puolen minusta ihmisenä ja lakunkirjoittajana” – julkaisu pe 7.5.2021

0
310

Mika Ikosen uusi albumi “Minun” julkaistaan perjantaina 7.5.2021. “Minun”-albumi on jatkoa lokakuussa 2020 julkaistulle sooloalbumille “Sinun.” Uusi albumi syntyi, koska laulaja-lauluntekijän sanomisen pakko oli suuri ja biisien jakaminen kahdelle eri albumille (“Sinun” ja “Minun”) tuntui luontevalta.

Mika kertoo albumistaan näin: ”Vuonna 2017 aloin kirjoittamaan uutta musaa “Kuu ja maa” -debyyttialbumini jatkoksi. Biisejä syntyi melko nihkeästi, mutta syksyllä 2017 ostamani ukulele toi säveltämiseen uutta kipinää. Todelliseen kiitoon laulunkirjoitus lähti keväällä 2018, kun vastaava tuottajani Hannu Sormunen esitteli minut sanoittaja Heimo Hatakalle, jonka kanssa lauluja alkoi syntyä kiivaaseen tahtiin. Kahden vuoden aikana biisejä syntyi reilut sata ja niistä julkaistiin lokakuussa 2020 toinen sooloalbumini “Sinun.” Mielestäni moni hyvä laulu jäi kuitenkin julkaisematta, koska ne eivät sopineet Sinun-levyn kokonaisuuteen.”

”Keväällä 2020 julkaistulle “Sata vuotta” -EP:lle äänitimme kaksi biisiä luomuhenkisesti akustisella meiningillä Aspen Ranch Studiolla Nurmijärvellä. Siitä jäi niin hyvä fiilis, että päätin tehdä kokonaisen levyn bändin kanssa akustisilla soittimilla. Nälkä kasvoi syödessä ja viimeisenä äänittämämme postpunkbiisi “Yks ongelma enemmän” on jo aika kaukana akustisesta sointimaailmasta. Laulut kuitenkin äänitettiin bändin kanssa luomuna ja se onkin albumin isoin sitova tekijä. “Minun”-albumi esittelee hieman erilaisen puolen minusta ihmisenä ja laulunkirjoittajana.”

Albumin focus-kappale on eeppinen stadionrock-biisi “Se joka ei löydä kotiin.”Kärsin nuorempana todella pahasta fear of missing out -syndroomasta ja tämä laulu syntyi, kun tajusin että olen kasvanut sen vaiheen yli ja aikuistunut”, kertoo Mika.