Kyyria palaa legendaarisessa kokoonpanossaan 25 vuoden jälkeen – Levyt viimein suoratoistopalveluissa, John Smith Rock Festival julkaistu tänään

0
82

Kyyria palaa legendaarisessa kokoonpanossaan 25 vuoden jälkeen

Levyt viimein suoratoistopalveluissa, keikka John Smith Rock Festivalissa julkaistu tänään

Kulttimaineeseen 90-luvulla noussut Kyyria tekee paluun lavoille 25 vuoden jälkeen, ja tänään uutisoitiin alkuperäiseen levyttäneen kokoonpanon esiintyminen John Smith Rock Festivalissa 22. heinäkuuta. Muun muassa Faith No Moreen useasti verrattu groovaava metalliyhtye sekoitti häikäilemättömästi samaan soppaan myös muun muassa poppia, funkia ja etnosäveliä, ja Kyyriaa voi pitää myös Suomen nu metalin yhtenä pioneerina.

Energisenä livekokoonpanona ja suomalaisen musiikkiteollisuuden vientipioneerina tunnettu Kyyria ehti tehdä kolme levyä, joista kaksi saksalaiselle GUN Recordsille. Yhtyeen uusi aktivoituminen alkoi jo viime vuoden lopulla, kun bändin kaikki kolme albumia, Blessed Ravings (1995), Alien (1997) sekä Inner Wellness (1998), saatiin viimein suoratoistopalveluihin.

Kyyria oli 1990-luvun Helsingin rock-skenen todellinen tuleva superkokoonpano, jonka jäsenet jatkoivat uriaan Kyyrian jälkeen muun muassa HIMissä, Amorphiksessa, Sub-Urban Tribessä, Leningrad Cowboysissa sekä lukuisissa muissa kokoonpanoissa. Yhtye hajosi vuonna 1998 kaoottisissa merkeissä.

”Joskus elämässä tulee hetkiä, jolloin on hyvä pysähtyä ja katsoa taustapeiliin. Kaikki siellä ei ole aina kaunista. Käy helposti niin, että vauhti korjaa virheet, ja kun laastarilla ei sydäntä korjata, niin jälki on tämän näköistä. Tunnen silti voimakkaasti, että Kyyrian musiikillinen perintö on se, mitä meistä jälkipolville jää. Ja siitä tarinasta on vielä viimeinen luku kirjoittamatta”, sanoo laulaja Ville Tuomi.

”Tämän reunionin kypsyttely oli pitkä prosessi, mutta hienoa, että nyt se onnistuu. Haluamme jättää faneille kunnolliset jäähyväiset, joihin henkiset paukut eivät aikanaan riittäneet”, sanoo yhtyeen perustaja ja kitaristi Mikael Tanner. 

Kyyria on:
Ville Tuomi
Santeri Kallio
Gas Lipstick
Niko E
Mikael Tanner

INSTAGRAM | SPOTIFY