Slack Birdin kolmas pitkäsoitto Hämärään nyt julkaistu – samalla syntyi uusi levy-yhtiö

0
579

Muun muassa folkpunkkia soittava ja aavikkorockin pariinkin uskaltautunut SLACK BIRD on tänään julkaissut kolmannen kokopitkänsä “Hämärään.” Levy on saatavilla CD- ja LP-muodossa sekä digitaalisena versiona. Albumi on askel uuteen suuntaan, sillä nyt yhtyeen ydinsoundin muodostavien banjon, haitarin ja rytmisoitinten lisäksi kuullaan myös muun muassa slackbirdiläisittäin eksoottisia soittimia, kuten kitaraa.

“Meillä kokoonpano muuttuu aina julkaisun mukaan ja tällä albumilla palattiin takaisin ensimmäisellä albumilla kuultavaan isompaan bändikokoonpanoon. Toimme edellisen duoalbumin, Aleta Au‘n, synkempää soundia isommalle bändille. Halusin kuitenkin, että levyn äänimaisema vastaisi mahdollisimman paljon keikoilla kuultavaa. Siispä vaikka levyllä on mukana paljon muusikoita, kappaleet pyörivät pitkälti ydinkokoonpanon ympärillä, joka on tällä levyllä laulu, banjo, haitari, sello ja perkussiot, ja tähän lisätään erilaisia instrumentteja kappaleesta riippuen. Toki eihän sitä nyt kokonaan keulimatta voi jättää, joten albumilta löytyy myös megalomaanista stoner-folkkia,” SLACK BIRDIN laulaja-lauluntekijä Dave Klas kertoo.

“Hämärään”-levyn tarinat ehtivät saada syntynsä juuri ennen koronapandemian alkua – ja onneksi niin, sillä matkustelu liittyi olennaisesti biisinkirjoitusprosessiin.

“Albumia kirjoittaessa jäin kokonaan keikkatauolle ja keskityin vain biisintekoon. Otin banjon ja lähdin tien päälle moikkaamaan ihmisiä, joihin ollaan kiertueilla tutustuttu. Päivisin sävelsin ja iltaisin keräsin tarinoita ja hain inspiraatiota. Kävi ilmi, että kauaksi kotoa lähteminen ja itsensä eristäminen kokonaan sellaiseen hampparikuplaan olikin mitä parhain tapa säveltää. Mulla kävi tuuri, että ehdin vielä tuon inspiraatioreissun tekemään, sillä heti kun palasin Suomeen, korona iski tännekin ja kaikki meni kiinni. Saapa nähdä milloin näitä lauluja pääsee ihmisille soittamaan,” Dave pohdiskelee.

Tuore pitkäsoitto sai Daven perustamaan myös oman levy-yhtiön, jonka tarkoitus on palvella jatkossa muitakin artisteja. Myös Harava Recordsin nimeen kytkeytyy rundaaminen – tai oikeastaan sen epäonnistuminen.

“Uuden levyn myötä perustin uuden levylafkankin, Harava Recordsin, jonka kautta “Hämärään” julkaistaan. Harava Recordsin nimi on viittaus meidän edelliseen Yhdysvaltojen-kiertueeseen, jota ei koskaan tapahtunutkaan, koska USA:n rajavartiosto otti meidät kiinni syyttäen meitä laittomiksi puutarhureiksi. Oltiin kuulema tultu sinne haravoimaan paremman elämän toivossa. Harava Records julkaisee tulevaisuudessa muidenkin artistien ja yhtyeiden musiikkia, jopa vielä tänä vuonna.”

SLACK BIRD juhlistaa albuminjulkaisua stream-keikalla huomenna lauantaina klo 20. Tapahtuman Facebook-event löytyy täältä.


FACEBOOK | INSTAGRAM