Kotimaisen death/thrash-ryhmä Khiralin kakkoslevy “Shards” nyt ulkona!

0
566

Albumi kannustaa ihmisiä kyseenalaistamaan näkemänsä

Äkäistä death metallia ja thrashia takova kotimainen Khiral pääsi levykantaan kiinni vuonna 2018 julkaistulla “Chained”-debyytillään, ja kolme vuotta myöhemmin on toisen albumin aika: yhdeksästä tymäkästä biisistä koostuva “Shards“-pitkäsoitto on nyt ulkona! Puuma Recordsin julkaiseman albumi on Mikko Herrasen äänittämä, miksaama ja tuottama, ja teemat ovat ajankohtaisia ajassa, jossa jokaisen on syytä tarkastella muiden tarjoamia totuuksia.

“Mihin haluat uskoa? Mihin uskallat uskoa? Uskotko siihen mitä näet, vai riittääkö kanttisi kyseenalaistamaan näkemäsi? Onko se mitä näet kaikki mitä on, vai onko jotain muutakin? Näihin kysymyksiin etsimme levyllä vastauksia”, yhtye kertoo.

Kahden kitaristin yhyeistyö on vienyt KHIRALin musiikkia sävellyksellisesti uusille alueille, ja melodisuuden ja miksei laulujenkin saralla availlaan uusia ovia. Pitkäsoitolta on julkaistu jo aiemmin Painter of Fates– ja Tiny People -singlet, jotka pohtivat ihmisen roolia yhteiskunnassa ja oman käytöksen merkitystä ja vaikutusta muihin. Nyt levyn kappaleet muodostavat yhdessä filosofisemman kokonaisuuden, jossa huomio kiinnittyy kaikille näkyvän kiiltävän pinnan taakse. 

“Me haluamme nähdä maailmamme kauniina. Haluamme luottaa siihen, että yleinen arvomaailma on jotain puhdasta ja hyveellistä. Ympäröivä todellisuus näyttäytyy meille sen mukaisena: kimaltelevana, modernina ja tasapuolisesti kaikille ihanana. Emme halua tietääkään muusta. Mutta mitäpä jos raaputtaisimme hieman tuota kiiltävää pintaa? Pysähdytäänpä hetkeksi katsomaan tarkemmin. Näemmekö todella kaikkialla vain kimalletta ja auvoa, edistyksellistä teknologiaa, joka palvelee kaikkia ja on kaikille saatavilla? Mahdollisuuksia, jotka ovat kaikille mahdollisia? Kas vain, löysimme särön. Minne se jatkuu? Kokeillaanpa napauttaa hieman kovempaa. Nyt säröjä on lisää, pinta menee rikki. Jalkojemme ympärillä on lasinpalasia. Ihan kuin särkynyt peili. Mitä onkaan tuon peilin takana?”

KHIRAL on:
Tuomo Vänskä – laulu
Joni Öhman – basso
Sami Lehtonen – kitara
Tuomas Kulomaa – kitara
Tom Aho – rummut

“Shards”-levyllä ovat mukana myös:
Tommi Kinnunen – kitara
Ville Velasco – rummut


FACEBOOK | INSTAGRAM | WEBSITE